DIY

DIY

Hoi Hoi! Vandaag heb ik eens een keer een totaal andere post voor jullie, namelijk deze super simpele DIY! Want ik ben namelijk vast niet de enige bij wie alle kettingen altijd in de knoop komen te zitten met elkaar, maar gelukkig heb ik daar iets super simpels op gevonden, wat in een middagje is gedaan.

Zelf heb ik redelijk wat kettingen, waarvan mijn favorieten natuurlijk van beautiful-bijoux komen. Maar vaak zitten die gewoon in een soort van klein toilettasje (omdat ik een sieradenkist niet zo handig vind) maar hierdoor komt  natuurlijk alles in de knoop te zitten wat alles behalven handig is. En natuurlijk zonde van de mooie sieraden! Daarom wil ik deze DIY graag met jullie delen.

Wat je nodig hebt:
 
-          Een (kinder) kledinghanger
-          Schroefhaakjes
-          Een spuitbus (witte) verf
-          Oude kranten
-          Een schuurpapiertje
-          En natuurlijk je allerleukste kettingen van beautiful-bijoux!
Wel is het verstandig om deze DIY buiten te doen, want je weet maar nooit of je ergens misschien perongelijk verf op spuit ;-).
 

 1. Om te beginnen is het ’t makkelijkst om de oude kranten alvast vast te plakken op je ondergrond. Deze komen namelijk goed van pas bij het verven, maar dit zal verder ook al het vuil opvangen.
 

2. Als je dit gedaan hebt kun je beginnen met het schuren van je kledinghanger. Zo blijft de verf namelijk veel beter zitten. Zodra je de hele kledinghanger hebt geschuurd is het tijd voor de verf! Zelf heb ik gekozen voor witte verf, maar je zou ook een leuk kleurtje kunnen kiezen, of zelfs koper-kleurige verf om het lekker trendy te maken. Het makkelijkste is om het verven in twee stappen te doen. Een keer voor de voorkant, en een keer voor de achterkant. (aangezien mijn kleding hanger al wit was, dekte voor mij een laagje goed genoeg, als je kledinghanger een andere kleur is heb je misschien 2 á 3 laagjes nodig).
 

3. Voordat je begint met het spuiten van de verf, moet je de bus even goed schudden. Als je dit hebt gedaan kun je beginnen met spuiten! Hou de bus wel ongeveer 20cm van de kledinghanger af, zo krijg je een egaal resultaat.  Zodra het eerste laagje verf er op zit moet je even 20 á 30 minuten wachten voordat je aan de andere kant kunt beginnen. Hierbij herhaal je stap 3 weer. Als je stap 3 hebt herhaalt (dus als je de voor en achterkant van de kledinghanger hebt bespoten) kun je de kledinghanger het beste ergens tegen aan laten leunen om beide kanten extra goed te laten drogen. (Ik had namelijk de fout gemaakt om ‘m gewoon op de krant te laten liggen, bleek de achterkant toch nog niet droog genoeg te zijn en kon ik weer opnieuw beginnen, helaas!)
 4. Nu je allebei de kanten in de verf gezet hebt kun je het beste 1 á 2 uur wachten om de verf eventjes goed uit te laten harden.
 

5. Hierna is het tijd om te kijken op welke afstand je de ringetjes/haakjes wil hebben hangen! Zelf heb ik gekozen voor een afstand van 3cm tussen elk haakje, dit omdat ik alles niet zo dicht op elkaar wilden hebben. Als je hebt besloten hoe ver je de ringetjes/haakjes van elkaar wil hebben is het ’t makkelijkst om alles even precies uit te meten en om dan (in mijn geval) om de 3cm een klein streepje met potlood te zetten. 
 6. Nu gaan we door naar het ‘moeilijkste’ ( en laatste) gedeelte! Namelijk de haakjes erin draaien. Dit moet je redelijk voorzichtig doen aangezien het onderste gedeelte van de kledinghanger niet zo heel dik is, en je wil natuurlijk niet dat er scheurtjes in het hout komen. Ik heb er voor gekozen om kleine ringetjes erin te doen i.p.v. de haakjes, maar dit is helemaal aan jou! Doordat ik voor de kleine ringetjes heb gekozen, ging ik eerst een klein gaatje op de streepjes maken met het grotere haakje (draai het haakje er niet helemaal in!) Zo heb je dadelijk een houvast voor het kleine ringetje, en gaat het erin draaien makkelijker.  Het enige wat je nu eigenlijk hoeft te doen is het haakje/ringetje erin te draaien. Hier heb je wel veel kracht voor nodig dus hier zou je natuurlijk ook even je broer/vader voor kunnen vragen! ;-) 
Ét Voila! Nu hoef je alleen nog maar je allerleukste kettingen van Beautiful-Bijoux er aan te hangen. En je bent klaar! Zelf vond ik het een erg leuke DIY om in de vakantie of in het weekend te doen, maar ik ben natuurlijk ook benieuwd wat jullie er van vonden. (Als er iets niet duidelijk was kunnen jullie natuurlijk altijd nog je vragen achterlaten in de comments).
 

Liefs, Demi.
 

p.s. alle sieraden die ik in deze DIY heb gebruikt zijn allemaal terug te vinden in de webshop.
 

 Demi
www.demivandeliefvoort.blogspot.nl
Comments

  1. Nina Nina

    Echt heel leuk idee! Ik heb nog een spuitbus zwart staan, dus die ga ik denk ik gebruiken. Thanks for de tip! ;)

Leave a comment
* Your email address will not be published
* Required fields
Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »